Henrik Schaub
Engineering manager
@ Natural Cycles

51533397_236292497311698_1599917683317407744_n.jpg

Varför valde du att hoppa på Natural Cycles?

Det är en intressant produkt som faktiskt gör skillnad. Det vi gör är att förse kvinnor med information så att dom kan fatta bättre egna beslut. Det är en bransch som sett likadan ut väldigt länge, och vi erbjuder en unik produkt. Natural Cycles är också ett unikt företag eftersom forskningen är så central. 

Många vet vilka ni är pga er produkt men vi skulle vilja veta vilka ni är som ett techbolag dvs. tech stack, arbetssätt, kultur?

Jag skulle säga att vi är ett bolag med mångfald på riktigt. Vi har ca 60% kvinnor och medarbetare från ca 30 olika länder. Det gör såklart något positivt med stämningen i bolaget. Som tech-avdelning har vi ganska höga krav framförallt på bredd då vi vill ha en avdelning där folk både förstår varför man ska göra något och även hur man gör det.

Oavsett om man kommer in som konsult eller inte, utbildas medarbetare i vad vi gör, varför vi gör det, varför vår certifiering är viktig då vi klassas som en medicinsk produkt och varför sekretess och skyddet av våra användare är så viktigt.

En annan sak som jag tycker är spännande med Natural Cycles är att vi lyckas kombinera alla krav som ställs på oss som en certifierad medical produkt med att kunna vara en snabb och modern tech-avdelning där vi kontinuerligt kan släppa saker ut i produktion och lyckas ha en Continuous Delivery-kedja.

Ni jobbar med något som påverkar så många människors liv, hur känns det när man är en del av ett sådant bolag?

Skräckblandad ödmjukhet om jag ser det utifrån min roll som ansvarig för tekniska områden däribland även datasäkerheten, eftersom vi sitter på så känslig information. Därför blir våra processer så otroligt viktiga ur ett säkerhetsperspektiv, och något vi aldrig tummar på. Man blir såklart också väldigt stolt när man också direkt ser hur vår produkt påverkar människors liv. 

Vad är ni stolta över som bolag rent tekniskt?

Det vi gör är baserat på vetenskap, och att vi både har en produkt och är ett företag som granskats och godkänds av europeiska och amerikanske myndigheter.

Vad är er utmaning framöver?

Vi hade en positiv tillväxt förra året, speciellt på R&D avdelningen så nu vill vi också landa. Sen är det alltid en utmaning att vara någonstans mellan en start-up och ett etablerat bolag. Vi vill behålla kulturen som nystartade företag oftast har med bland annat stort engagemang och mycket självbestämmande hos alla anställda samtidigt som vi växer hela tiden med allt vad det innebär med nya strukturer, arbetssätt och regelverk. Sen är kvalité och informationssäkerhet alltid vår prioritering och därmed alltid en utmaning.

Vad tror du att en nyanställd blir mest förvånad över när dom börjar hos er?

Det är superkul att jobba med ett gäng forskare. Man får hela tiden reda på massor med info som man inte hade en aning om tidigare. Bland annat att p-piller kombinerat med grapefrukt varje dag kan göra så att p-piller inte funkar eller att p-piller påverkar miljön väldig negativ eftersom överflödet går ut i reningsverken och sen ut i vår natur. Blev också positivt överraskad över hur extremt “användarfokus” alla på bolaget har. Många bolag säger det men här är verkligen användaren i fokus.