Maria Naveira Sund
Development director
@ Kambi

Efter gymnasiet ville Maria läsa till Socionom men tog ett sabbatsår och jobbade då på hennes farbrors lilla IT-företag. Där fick hon tidigt lära sig att skruva ihop datorer och installera operativsystem åt kunder. Så fort någon såg Maria blev dom förvånade över att en tjej jobbade med datorer. Det fick henne att tänka ”va fan, det är väl klart att tjejer kan jobba med datorer” – det plus att hon tyckte det var sjukt kul gjorde att hon en dag sökte till Systemvetarlinjen.

 
IMG_20190308_165823.jpg

Berätta lite om din resa och bakgrund. 

När jag hade läst klart min utbildning så var det IT-krasch i Sverige. Jag sökte ett 40-tal jobb och antingen var jag för välutbildad för jobben som fanns eller så hade jag för lite erfarenhet. Jag bestämde mig då för att åka till Barcelona för att prova min lycka, jag hade velat studera utomlands men det hade aldrig blivit av.

I Barcelona läste jag spanska fem månader för det kunde jag inte sedan innan och sen sökte jag jobb. Jag fick jobb på en vecka som programmerare! Jag blev kvar där längre än vad jag tänkt och efter 6 år flyttade jag hem och började jobba på Fortum och senare på PostNord tills förra året då Kambi och jag fann varandra.

 

 

Varför valde du just Kambi?

Jag har tidigare bara jobbat på storbolag och också bolag där jag har fått jobba med att införa Agila arbetsmetoder och i många fall kämpat för det. Jag visste att nästa steg i karriären var ett mindre bolag och jag längtade efter ett bolag som redan hade en Agil mognad. Jag ville även jobba där utvecklingsteamen satt inhouse och inte var outsourcade.  

Du har hunnit vara på Kambi i drygt ett år, hur har den tiden varit?

Allt har gått väldigt fort och det är en fantastisk organisation och det finns också saker att förbättra vilket är motiverande. Det roligaste i min roll är att mitt arbete faktiskt har en påverkan på resten av organisationen. Det mest utmanande har varit och är att lära sig branschen och domänen.

Ni agerar ju lite bakom kulisserna och många har nog stött på er produkt via era kunder som är stora spelbolag men alla kanske inte känner till Kambi som bolag, berätta om Kambi för dom: 

Kambi är ett sportsbetting företag där vi gör plattformen åt våra kunder. Plattformen innehåller bland annat oddssättning, riskhantering och användargränssnitt. Vi har även en retail produkt som är högintressant särskilt nu för den amerikanska marknaden.

När jag började på Kambi blev jag förvånad över olika saker, dels den höga kompetens nivån på våra otroligt duktiga utvecklare och även kulturen och arbetsmiljön. Det är första gången jag jobbar på ett företag som inte behöver basunera ut sina värdeord – vi lever dem!

Vad har ni för tech-stack?

Java, node js, react, bara open source. Teamen äger sin egen kod och de består av utvecklare, testare och en ansvarig produktägare.

Hur är kulturen?

Vi brukar säga #wearekambi och det känns verkligen. Arbetsmiljön är väldigt välkomnande, och man känner inte att man är ny på jobbet ens första dagen. Vi är lagspelare. Vår kultur är densamma oavsett om du är på kontoret i Stockholm, Manila, Bucharest, London eller på något av våra andra kontor. Vi är extremt noga i våra rekryteringar där vi inte bara kollar den tekniska kompetensen utan vi lägger stort fokus även på personliga egenskaper.

Ni har utvecklingsavdelningar i Manilla och Bukarest också, hur funkar det?

Det har blivit en del resor och det är väldigt värdefullt att träffa kollegorna. Vi har Inkrementsplanering var fjärde sprint då alla samlas i Stockholm och det gör att vi inte märker av stora glapp mellan teamen oavsett location. Det som är utmanande är tidsskillnaden Manila och de andra kontoren.

 

Hur tycker du att ni ligger till när det gäller diversity?

Det skiljer sig beroende på vilket område vi pratar om. När det gäller etnicitet så ligger vi väldigt bra till vilket är superkul. När det gäller ålder försöker vi få in en större spridning, vi har tidigare anställt mest seniora utvecklare men nu har vi startat ett Junior introduktionsprogram som vi ska köra för andra gången i april. Vi vill såklart också ha in fler kvinnor! En annan viktig aspekt av diversity är för mig personlighet, jag vill gärna omge mig med människor i min ledningsgrupp och organisation som är olik mig själv för att kunna se saker från olika synvinklar och bli utmanad.

 

Vad är ni stolta över som bolag rent tekniskt?

Vi har växt väldigt snabbt och skalat upp samtidigt som vi har gett oss in på nya marknader där vi behövt hantera regulatoriska krav. Detta har vi gjort samtidigt som vi behållit kvalité och stabilitet.

 

Vad är er utmaning?

Som sagt har vi växt väldigt snabbt och det som inte riktigt har hängt med är samarbetet mellan utvecklingsorganisationen och operations. Där kommer vi lägga ner mycket mer möda och kraft nu framöver.

Vad tror du att en nyanställd blir mest förvånad över när dom börjar hos er?

Samma sak som jag själv blev förvånad över när jag kom in förra året, den tekniska kompetensen och kulturen som är det många andra bolag pratar om att dom vill ha.